Naar bewegingslessen in Zuidhorn

DANSVERHAAL

BEWEGEN OP MUZIEK

Naar workshops op locatie

Studio Stap biedt peuters uit Zuidhorn, de omgeving Westerkwartier en Groningen (Reitdiephaven) de mogelijkheid om lekker te bewegen en te dansen op muziek  tijdens de lessen ‘Dansverhaal’.  De bewegingslessen ‘Dansverhaal’ in Zuidhorn zijn er voor kinderen van ± 2 tot en met de leeftijd van 4 jaar. In de peutergroep staat ieder twee tot drie weken één verhaal centraal. Herhaling is voor deze leeftijdsgroep namelijk erg prettig en belangrijk. Workshops op locatie op bijvoorbeeld scholen, de kinderopvang of in bibliotheken, worden aangeboden voor kinderen in de leeftijd van ± 2 tot en met 6 jaar.

Kinderen leren door te spelen en te bewegen en zijn op jonge leeftijd vaak gek op bewegen, muziek en dans. Net zoals bewegen, muziek en dans veel plezier geven, vinden kinderen het vaak ook heerlijk om voorgelezen te worden. Voorlezen stimuleert de taalvaardigheid van een kind enorm, omdat tijdens het lezen veel ‘nieuwe’ woorden naar voren komen die in het dagelijks taalgebruik minder voorkomend zijn.

Tijdens ‘Dansverhaal’ worden bewegen op muziek, dans en verhalen met elkaar gecombineerd. Aan de hand van een prentenboek of prentenplaat worden verschillende soorten beweeg- en dansactiviteiten aangeboden. Op deze manier kunnen kinderen het verhaal of begrippen uit het verhaal met hun hele lijf ervaren. Zo wordt je kind op speelse wijze gestimuleerd in zijn of haar motorische ontwikkeling, taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Er wordt regelmatig gedanst en bewogen met materialen omdat peuters daar veel plezier aan beleven.

Beweeg, dans en leer je mee?

“Een leuke creatieve manier om de kinderen in contact te brengen met verhalen (boeken), muziek en beweging. Er is ruimte voor de inbreng van de kinderen. Onze kinderen hebben genoten!!!”

“Dansverhaal voor peuters: een leuke manier om ongedwongen te dansen en rennen voor de allerkleinsten. Met eenvoudige attributen wordt creatief op het voorleesverhaal ingesprongen en een beroep gedaan op het inlevingsvermogen van kinderen. Maaike doet dit erg leuk!’

“Elke week naar dansles is een klein feestje!”

“Studio Stap: plezier, kennis, kunde, een prachtige bewegende leerschool voor kids!”

Bewegingslessen in Zuidhorn

Werkwijze & Visie

Werkwijze

Iedere les Dansverhaal start en eindigt met het “Studio Stap lied”, een duidelijk startpunt en eindpunt van de les, wat kinderen in deze leeftijd vaak erg prettig vinden. Na het startliedje wordt het verhaal in de kring voorgelezen en gaan we dit verhaal vervolgens dansen. Een les bestaat meestal uit acht of negen bewegings- en dansactiviteiten die gekoppeld zijn aan elementen uit het verhaal. We dansen vaak met klein materiaal. Dit wordt gedaan omdat materiaal kinderen veiligheid biedt en omdat het een extra dimensie geeft aan de dansbeweging. De kinderen vergroten tijdens de les zo op speelse wijze hun motoriek, oefenen met taal- en rekenkundige begrippen, versterken hun luisterhouding en leren om samen te spelen en samen te werken in een groep. Wil je meer weten over wat je kind allemaal kan leren tijdens een les ‘Dansverhaal”, lees dan dit artikel op Linked-in.

Visie

“Leren en ontwikkelen in beweging”. Deze zin vormt de basis van Studio Stap en is op meerdere manieren uit te leggen. We staan allemaal bewegend in wereld, kinderen in het bijzonder. Al doende wordt onze wereld groter en leren we onszelf en de wereld om ons heen steeds beter kennen en begrijpen. We ‘leren en ontwikkelen’ in beweging. Het gaat dan om ‘leren’ in de breedste zin van het woord. Het begrip verwijst niet alleen naar het cognitieve vlak: bijvoorbeeld een som uitrekenen, een tekst lezen of plaatsen leren bij topografie. Het verwijst ook naar:

  • leren op sociaal en emotioneel gebied: bijvoorbeeld samen spelen en omgaan met winst en verlies;
  • leren op motorisch gebied: bijvoorbeeld het leren lopen of het gooien en vangen van een bal, het leren staan op één been;
  • leren op kunstzinnig en expressief vlak: bijvoorbeeld jezelf uiten in de vorm van muziek en dans;

We hebben een ontwikkelingsgerichte kijk op dans en bewegingspel. Ieder kind wordt zoveel mogelijk aangesproken op zijn of haar mogelijkheden en ontwikkelingstempo.  Eigen dansideeën worden gestimuleerd en samen plezier hebben staat voorop, kortom dansen is een feestje! Een goed contact met ouders/verzorgers vinden we erg belangrijk. Als je vragen of opmerkingen hebt gaan we graag met je in gesprek.

Locatie & Lesrooster

Locatie

‘Dansverhaal’ bewegen op muziek voor peuters wordt gegeven in het fysiopraktijkcentrum Hooiweg (Hooiweg 2, Zuidhorn). De praktijk ligt op loopafstand van het station Zuidhorn. Er is bij de praktijk en in de nabije omgeving veel parkeermogelijkheid.

In het fysiopraktijkcentrum wordt naast (sport)fysiotherapie, manueeltherapie en fitness tevens ZwangerFit, MamaFit, babymassage, fitmix en spinning aangeboden. Daarnaast zijn de volgende disciplines gevestigd in het praktijkcentrum: verloskunde, (kinder)logopedie, (sport)voeding en diëtetiek en natuurlijk Studio Stap als praktijk voor bewegend leren en orthopedagogische begeleiding!

Graag tot ziens!

Lesrooster ‘Dansverhaal: peutergroep’

De les ‘Dansverhaal: bewegen op muziek voor peuters ‘ wordt op de volgende momenten gegeven: woensdagochtend van 9.15-10.00 uur en 10.30-11.15 uur en vrijdagochtend  om 09.15-10.00 uur en 10.30-11.15 uur. De les duurt 45 minuten. In principe bewegen en dansen de kinderen zelfstandig, tijdens de les kun je aan de zijkant op een van de stoelen plaats nemen, indien nodig is het natuurlijk geen probleem om even mee te dansen. Een cursusgroep gaat pas van start als er minimaal 5 deelnemers zijn. Opgave gaat per periode, indien de groep nog niet vol zit is het mogelijk om later in te stromen.

De cursusperiode (herfst-kerst) bestaat uit 7 weken. Bekijk onderstaand het lesrooster voor de periode herfst-winter 2019:

Kosten Dansverhaal

In het schooljaar 2019-2020 zijn er vijf cursusperiodes. De periodes lopen van vakantie tot vakantie (zie lesrooster). Op ieder moment is het mogelijk om een gratis proefles te volgen. Indien een cursus al gestart is en er nog voldoende plekken vrij zijn dan is het mogelijk om later in te stromen. Wanneer uw kind later instroomt betaalt u voor het aantal resterende lessen x €6,- . Indien gewenst is het mogelijk om in twee of drie termijnen te betalen. Er zijn geen lessen in de landelijk vastgestelde schoolvakanties en op nationale feestdagen.

In het schooljaar 2019-2020 zijn de kosten als volgt:

Periode
Aantal lessen
Prijs
Zomer-Herfst
8
€ 48,-
Herfst-Winter
7
€ 42,-
Winter-Voorjaar
6
€ 36,-
Voorjaar-Mei
9
€ 54,-
Mei-Zomer
8
€48,-
Proefles
n.v.t.
gratis

Broers- en zussenkorting:

Wanneer meerdere kinderen uit het gezin gelijktijdig meedoen aan de bewegingslessen van Studio Stap (‘Dansverhaal’) dan krijg je vanaf het tweede kind vijf euro korting op de cursus.

Proefles & Inschrijven

Gratis proefles

Ben je benieuwd naar de lessen “Dansverhaal” en wil je graag een keer een proefles volgen met je zoon of dochter? Klik op de button hiernaast en schrijf je snel in voor een gratis proefles! Proeflessen kunnen op ieder moment gevolgd worden indien de groep nog niet vol is.

Beweeg, dans en leer je mee?

gratis proefles?

Inschrijven cursus

Via het onderstaande inschrijfformulier kun je je kind online inschrijven voor de cursus “Dansverhaal”. Zou je info@studiostap.nl  en maaike@studiostap.nl kunnen toevoegen aan je adreslijst? Dit om te voorkomen dat de mail in de spambox terecht komt. Alvast bedankt! Je krijgt een automatische bevestiging van je inschrijving toegestuurd met daarin alle benodigde informatie met betrekking tot de locatie, kleding en betaling. Indien je nog specifieke vragen heeft kun je die stellen in het opmerkingenveld. Deze vragen zullen zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 5 werkdagen, persoonlijk worden beantwoord.

Inschrijven gaat per periode. Mocht de lesgroep nog niet vol zitten dan is het mogelijk om later in te stromen. Zie voor meer informatie bij Kosten’. Een cursusgroep gaat pas van start als er minimaal 5 deelnemers zijn. Meer informatie of wil je graag even overleggen? Neem dan contact op via het contactformulier

Bekijk hier onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden voor Studio Stap: cursus ‘Dansverhaal’ voor peuters.

Beweeg, dans en leer je mee?

Er start op vrijdag een extra peutergroep, in deze groep van (10.30-11.15 uur) zijn de meeste plekken vrij
Klik op de datumbalk om de juiste startdatum te kiezen.
Zie de privacyverklaring en de algemene voorwaarden voor Studio Stap: "cursus Dansverhaal voor peuters" voor meer informatie. Eerder gegeven toestemming kan op een later moment altijd worden ingetrokken.

Volg jij Studio Stap al op de voet?

Workshops op locatie

Naast het cursusaanbod in Zuidhorn biedt Studio Stap eveneens de mogelijkheid om een workshop Dansverhaal op locatie aan te bieden. Ben je op zoek naar een inspirerende dans- en bewegingsactiviteit voor kinderen op je groep (kinderopvang), in je klas (groep 1 en 2) of tijdens een evenement? Deze workshops worden aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar. In overleg met jullie maak ik een ‘Dansverhaal’ op maat aansluitend bij de leeftijd van de kinderen en het thema wat jullie op dit moment hanteren. Een lessenserie behoort ook tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier.  Bekijk hier de algemene voorwaarden voor workshops op locatie.

Terug naar het aanbod van Studio Stap?