Ervaringen bewegingslessen

Onderstaand een aantal ervaringen naar aanleiding van de cursusevaluaties 2016-2017 & 2017-2018:

Het is heerlijk om je peuter zo vrij te zien bewegen en zich te uiten. Het plezier straalt er vanaf. We dansen thuis regelmatig met elkaar de dansjes van juf Maaike.

Maaike biedt zeer gevarieerde en creatieve lessen aan. Ze gebruikt steeds wisselende kleine attributen, die tot de verbeelding van kinderen spelen, bijvoorbeeld kleine knuffeltjes bij een boek over de boerderij, schelpjes bij een boek over de zee, eieren bij het thema Pasen. Daarnaast heeft ze oog voor elk individueel kind en benadert ze de kinderen positief en stimulerend. Elke prestatie op elk niveau wordt gewaardeerd!

Onze dochter doet mee met de lessen ‘verhaal in beweging’. We zijn begonnen met onze oudste dochter, vanaf het eerste moment van Studio Stap. Zij heeft altijd heel veel plezier gehad tijdens deze lessen, toen nog op zaterdag. Voor ons was het een logisch gevolg dat ook onze jongste dochter ging ‘gymmen bij juf Maaike’. Ook zij geniet er erg van. Ze wil het liefst elke vrijdag! Als ouders vinden we bewegen belangrijk. Op deze speelse manier, via een boek, wordt de motoriek van kinderen geoefend, én met verschillende materialen gewerkt. Maaike heeft de lessen altijd goed voor elkaar en is betrokken en actief bij en met alle kinderen! Kortom: wij, ouders en onze twee dochters, vinden de lessen ontzettend leuk én leerzaam!

Gym en dans lessen bij Studio Stap zijn echt de moeite waard om mee te doen met je dreumes of kleuter. Wat ik persoonlijk het leukste vond was dat de fantasie van de kinderen aan alle kanten geprikkeld wordt. En die vrijheid is er ook.

Onderstaand een aantal ervaringen naar aanleiding van de cursusevaluatie 2015-2016:

Onze zoon van 4 stond iedere donderdag letterlijk te trappelen om weer naar de gym te gaan! Het liedje waarmee ze de les starten werd hier in huis veelvuldig gezongen, zelfs in de vakantie! Naast het enthousiasme van onze zoon merkten we ook een groei in zijn zelfvertrouwen. Vooral op motorisch gebied. Maaike brengt de lessen boeiend en zorgt ervoor dat de kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving nieuwe dingen aandurven.

Elke week naar dansles is een klein feestje!

Maaike biedt elke week een uitdagende gymles. Ze helpt waar nodig, maar laat de kinderen ook vrij om zelf te ontdekken wat ze kunnen. Ik kan het iedereen aanbevelen!

De gym bij Studio Stap is echt aan te raden. Wij doen nu bijna twee jaar mee en het is nog steeds verrassend en leuk om mee te doen. Mijn zoontje vraagt elke dag of het weer een dag is dat we gaan gymmen. Klimmen, klauteren, zwaaien aan de rekstok noem maar op, niets wordt overgeslagen en dat elke les weer op een nieuwe verassende manier aan de hand van een verhaal.

De uitdagende activiteiten spraken mijn zoontje erg aan. Hij kijkt het liefst eerst een tijd ‘de kat uit de boom’. Maar werd echt geprikkeld om te gaan bewegen. Hij roept nog iedere keer ‘dat is mijn oude juf hè?’ als we Maaike tegenkomen in het dorp.

Onderstaand staan een aantal ervaringen uit de cursusevaluatie van het schooljaar 2014-2015:

“Dansverhaal voor peuters: een leuke manier om ongedwongen te dansen en rennen voor de allerkleinsten. Met eenvoudige attributen wordt creatief op het voorleesverhaal ingesprongen en een beroep gedaan op het inlevingsvermogen van kinderen. Maaike doet dit erg leuk!’

“Studio Stap: plezier, kennis, kunde, een prachtige bewegende leerschool voor kids!”

“Een leuke creatieve manier om de kinderen in contact te brengen met verhalen (boeken), muziek en beweging. Er is ruimte voor de inbreng van de kinderen. Onze kinderen hebben genoten!!!”

“Mijn dochter was zeer enthousiast, het sprak helemaal tot haar verbeelding! Ze heeft met veel plezier de fantasievolle danslessen gevolgd bij juf Maaike.”