Gratis aanbod

Onderstaand vind je verschillende gratis downloads op het gebied van opvoeden, ontwikkeling en bewegend leren. Daarnaast vind je onderstaand ook de link naar de filmpjes van de “Dansverhaal 10-daagse”.

Wil je graag op de hoogte blijven van workshops en evenementen van Studio Stap en vind je het leuk om inspiratie en tips te blijven ontvangen op het gebied van bewegen, spelen, leren en opvoeding? Meld je dan snel aan voor Studio Stap Post & Post-its. Werk je met het jonge kind en wil je tips en inspiratie over hoe je leerrijke dansactiviteiten kunt inzetten op je groep of in je klas of wil je meer weten over bewegend leren met het jonge kind? Meld je dan aan voor de mailing: Dansverhaal: breng leren in beweging.

Studio Stap respecteert natuurlijk je privacy. Voor het sturen van de nieuwsbrieven maken we gebruik van Active Campaign. Alleen met je expliciete toestemming (online: dubbele opt-in | offline: inschrijflijst) wordt je e-mailadres toegevoegd aan de lijst van nieuwsbriefabonnees. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar ons privacyreglement.

We inspireren je graag om leren en ontwikkelen in beweging te brengen. Veel plezier met de downloads en filmpjes!

groetjes,

Maaike Trousset

Inschrijven mailing

Ja, ik schrijf mij graag in!

[activecampaign form=11]

Downloads

thuis-op-reis-studio-stap-april-2020

Als gevolg van het COVID-19 virus blijven we voorlopig nog thuis. Gelukkig kunnen we wel al spelend op reis. Download hier het activiteitenboekje met sensomotorische activiteiten die we ontwikkeld hebben voor de Kinderboekenweek 2019 met het thema “Op Reis”.  Het merendeel van de activiteiten is voor binnen. Zelf een blotevoetenpad maken (deze keer natuurlijk met lente materialen) kan natuurlijk ook in de tuin. Veel plezier!

Bos BINGO

Download hier de “Studio Stap Bos Bingo” en ga lekker speuren in het bos. Andere leuke activiteiten in het bos zijn: boompje verwisselen, spoorzoeken, dennenappels verzamelen, picknicken of een kabouterpad volgen. Veel plezier gewenst!

hoe-voel-je-je-cirkelmeter-versie-2020

Download hier de “Hoe voel je je wijzer” voor je kind(eren). Je kunt alleen het eerste blad uitprinten en je kind laten aanwijzen hoe hij/zij zich voelt of je kunt er voor kiezen om beide bladen uit te printen en te lamineren zodat je op het eerste blad een een draaipijl kunt vastzetten met een splitpen. Heb je vragen over hoe je deze wijzer het beste kunt inzetten of wil je meer weten over orthopedagogische begeleiding? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier

Filmpjes

Alle filmpjes van de Dansverhaal 10-daagse kun je vinden op onze site Dansverhaal.nl

Voor jonge kind professionals

Cursus “Maak je eigen Dansverhaal”:
Werk je met het jonge kind en zou je graag vaker dans en bewegen in willen zetten in je klas of op je groep? Wil je beter aan kunnen sluiten bij de beweegbehoefte van het jonge kind?  Zou je graag meer vakoverstijgend willen werken? Wil je leren hoe je dans bewust kan inzetten om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren? Wil je een duidelijk stappenplan om sneller en eenvoudiger een ‘leerrijke dansactiviteit’ te ontwerpen? Kijk dan eens bij onze cursus “Maak je eigen Dansverhaal”

Online omgeving “Muziekzoeker” op dansverhaal.nl:
Daarnaast is Studio Stap op dit moment bezig met het ontwikkelen van een online omgeving om het voor (leerkrachten, pedagogisch medewerkers, activiteitenbegeleiders, logopedisten, …) makkelijker te maken om snel de juiste muziek te vinden bij een thema. In het voorjaar van 2020 komt de online module “Muziekzoeker” online. Ben je benieuwd? Neem alvast een kijkje op de site “Dansverhaal.nl”